Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

vrijdag, 18 april 2014 16:07

Heemskerkse AardBijen actie

22 april viert de wereld Aardedag. Deze Dag van de Aarde is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in 192 landen en dat al vanaf 1973 wordt gehouden.
Net zoals vorige jaren vraagt GOED-AARDIG op deze dag aandacht voor de bijen door het aanbieden van zakjes bijenbloemenzaad.
Bijen zijn onmisbaar voor de voedselvoorziening op aarde.
Ziekten, bestrijdingsmiddelen, vervuiling en verstening van de grond zijn de oorzaak van een grote bijensterfteGelukkig worden er nationaal en internationaal al veel maatregelen getroffen om de bijen te beschermen.
Wat kunnen we zelf doen? De vrije ruimte zoveel mogelijk begroeid laten en geen grote oppervlakten verstenen. Dit is ook belangrijk voor het opvangen van het regenwater. Acties ondersteunen om het gebruik van bij-onvriendelijke bestrijdingsmiddelen verbieden. In ieder geval zelf in eigen tuin geen gif gebruiken. Koop biologische producten. Zaai bijenbloemen op een plaatsje in of buiten uw tuin. Word lid van het bijenlint van de bijenstichting. (www.bijenlint.nl)
GOED-AARDIG zet op Aardedag, 22 april -vanaf 10 uur- voor Marquettelaan 33 een mandje met zakjes bijenbloemenzaad neer. Iedereen mag één zakje meenemen. U heeft geen tuin? Ook in potten en op kale plekken groeien de bloemen.
Op Aardedag start ook de actie van Vrouwen voor Vrede en Heemskerk Kijkt Verder om oude mobieltjes in te leveren bij de balie van het gemeentehuis. Dit spaart grondstoffen en de opbrengst gaat naar de actie Masterpeace, die zich inzet voor vrede.

Lees 1573 keer

Mini Agenda

loader