Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

vrijdag, 18 april 2014 16:09

Rootz Bijenfonds ondertekend

bijendinerZesde BIJendiner op woensdag 9 april is een superavond geworden.
Het was uitverkocht, 120 mensen zijn naar Op Hodenpijl gekomen.

Een groot aantal mensen was er bijtijds en is rondgeleid door onze imker Albert Kerklaan langs de bijenkasten op de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. In het biologische restaurant hadden mensen mooie ontmoetingen, er waren veel bijzondere mensen. Na de opening van het diner heeft Albert de stand van zaken van onze bijen verteld. Er werd een heerlijk vegetarisch diner (of met vlees uit eigen stal) geserveerd met als dessert Rootz speltappeltaart. In de kerk heeft imker en tuinder Henk Wansink het verhaal van de koe, de bij en de worm verteld. Dit als ideaalbeeld van de landbouw als het goed functioneert deze drie. Het was zeer inspirerend. Het BD-imkerfonds "Imkers voor de immen" is geïntroduceerd, dit wordt nog officieel opgericht.

Ter plekke hebben we de oprichting van het Rootz Bijenfonds ondertekend, het doel is:
Bijenvolken en bijenkasten (natuurbouwkasten) op de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. Je bent van harte welkom om langs te komen.
De HoneyHighway. Inzaaien van paden voor bijen, te beginnen met een strook van 700 meter langs de nieuwe A4, op loopafstand van de Levende Buitenplaats. Op 9 april hebben we 1 hectare in een drasgras gebied daar vlakbij onderzocht op bodem deze wordt nu ingezaaid. De paden voor bijen moeten ook in de "GroenBlauwe slinger" komen dat is een natuurgebied dat loopt via Midden-Delfland tussen Den Haag en Rotterdam.
Alle deelnemers hebben bijenbloemenzaad meegekregen voor thuis "zaai een stukje berm in van 10m2 vlakbij jouw huis, zet de maaidatum van jouw gemeente in je agenda en bescherm dit stukje berm die dag (zet er paaltjes omheen met een lint)".

In de maand juni geven we de BIJles op de Levende Buitenplaats, dit is de link naar de flyer. Tot slot, hierbij een link naar de foto's van de avond.

Lees 1859 keer Laatst aangepast op vrijdag, 18 april 2014 16:13

Mini Agenda

loader