Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

dinsdag, 10 juni 2014 15:26

Verkiezing voor Meest Bijvriendelijke Tuin van Nederland gelanceerd

gp reddebijGreenpeace en AVVN lanceren Zoemende Zomertuinen, de landelijke verkiezing voor de Meest Bijvriendelijke Tuin van Nederland

Amsterdam, 10 juni - Op maandag 23 juni start de verkiezing voor de meest Bijvriendelijke Tuin van Nederland. Deze wordt georganiseerd door Greenpeace en de AVVN, de landelijke organisatie voor hobbytuinders.

Veel Nederlanders spannen zich in om hun tuin tot een paradijs voor bijen te maken: ze plaatsen bijenhotels, zorgen voor plantjes waar bijen van houden en laten de gifspuit staan. De Zoemende Zomertuinen verkiezing wil deze tuinen in het zonnetje zetten, want de bijen en andere bestuivers hebben onze hulp hard nodig.

Tuinbezitters kunnen zichzelf nomineren door een of meer foto's van hun tuin op een Facebookpagina te plaatsen en daarbij te omschrijven wat hun tuin zo bijzonder maakt. De inschrijving beperkt zich niet alleen tot volkstuinders of hobbytuinders, maar staat open voor alle tuinen: geveltuinen, boerentuinen, balkontuinen, enz.

Tuinen nomineren kan tot 20 juli, daarna vindt een publieksverkiezing plaats, inzenders kunnen stemmen verzamelen via de website. In augustus maakt de jury een bustour langs de meest veelbelovende tuinen.

De jury bestaat uit gerenommeerde experts op het gebied van bijen en tuinen: Loethe Olthuis, schrijver, Wouter van Eck, voedselbosontwerper, Jaap Molenaar, voorzitter van de Bijenstichting, Abderrahim Bouna, imker, en Herman Vroklage, volkstuinenexpert.

Eind augustus worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De verkiezing wordt gesponsord door een aantal horeca gelegenheden, zij stellen arrangementen beschikbaar voor de prijswinnaars.

meer informatie

Lees 2022 keer Laatst aangepast op dinsdag, 10 juni 2014 15:31

Mini Agenda

loader