Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

vrijdag, 29 mei 2015 00:00

Help de bedreigde bij door (bij) te sparen en maak kans op een imkerworkshop

bij kleinBijen op zoek naar stuifmeel bevruchten de bloemen van bomen, struiken en planten. Daaronder zijn veel landbouwgewassen. De bijdrage van bijen aan de economie wereldwijd loopt zo in de miljarden euro's. Voor de natuur zijn bijen van onschatbare waarde doordat ze vele soorten wilde planten en bomen bestuiven.

Bijen bedreigd

Bijen hebben het moeilijk. Ze hebben te lijden van een combinatie van parasieten, ziekten en schadelijke bestrijdingsmiddelen. Veel bijenvolken sterven. Ook met wilde bijen en hommels gaat het niet goed.

Helpt u mee?

De bijen hebben onze hulp nodig! En u kunt helpen. Als u nu
€ 1.000 of meer (bij)stort op uw nieuwe of bestaande spaar-rekening bij de ASN Bank, doneren wij een bedrag aan het belangrijke werk van de Bijenstichting. Wij willen minimaal € 25.000 bijdragen. Helpt u mee?


Bijenstichting

De Bijenstichting zet zich in voor bijen. Zij geeft voorlichting. Ze verzamelt en verspreidt kennis over bijen. Ze volgt en beïnvloedt het landbouw- en milieubeleid van de overheid. En ze stimuleert lokale initiatieven om bijen te helpen.

U maakt kans op een imkerworkshop

Als u meedoet aan deze actie, loot u mee voor een imkerworkshop. Een mooie kans om kennis te maken met de activiteiten en verzorging van honingbijen.

Zo doet u mee aan deze actie
U stort € 1.000 op uw ASN-spaarrekening. Verder hoeft u niets te doen. U kunt meedoen met een ASN-spaarrekening naar keuze, behalve ASN Optimaalbeleggen, ASN Beleggen Zakelijk en lopende deposito's.

LEES HIER  het artikel over deze actie in het blad Ideaal van de ASN bank en LEES HIER het artikel Blij met de bij in het blad Ideaal 

Zie website ASN Bank

Wat doet de ASN Bank?

asnDe ASN Bank zet uw geld op een duurzame manier uit, met oog voor mens, dier en natuur. Bijen zijn een onmisbaar onderdeel van de natuur, en essentieel voor onze voedselvoorziening. Daarom zetten wij ons voor hen in.
Meer over onze visie op de natuur leest u in ons beleid voor biodiversiteit.

De Bijenstichting is vereert dat de ASN bank met deze actie de stichting ondersteunt. Want ook al bestaat de Bijenstichting 5 jaar, is er nog genoeg te doen!

 

 

Lees 2773 keer Laatst aangepast op donderdag, 02 juli 2015 21:44

Mini Agenda