Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

Zaaiactie voor scholen

Zaaien doet Zoemen, ook op school

De kinderen van nu zijn de beslissers van de toekomst!


Bewustwording dat bijen belangrijk zijn kan prima in de tuin van basisscholen worden onderwezen. Daarom roepen we bedrijven en ouders op om een zaaipakket aan scholen te doneren. De docent kan dan met de kinderen bloemen zaaien en ze laten ervaren hoe bijzonder de bijen zijn.
We bieden diverse pakketten aan. Elk pakket bestaat in ieder geval uit een zakje biologisch geteeld bloemenzaad voor bijen, zoekkaarten en een korte zaaihandleiding voor de leerkracht met daarin leuke tips om dit met kinderen te doen. In de grotere pakketten neemt de hoeveelheid bloemenzaad toe en zijn er boekjes toegevoegd.

 

Werkwijze:
Degene die het pakket bestelt voor een school geeft bij de bestelling het afleveradres van de school op. U kunt dus deze bestelling NIET combineren met een bestelling van producten die u zelf wenst te ontvangen vanwege het afwijkende afleveradres.
Dus: bij de bestelling voor de school wordt het adres van de school genoteerd. Het liefst met een mailadres! We informeren de school van te voren dat ze een zaaipakket gaan ontvangen. Hierbij vermelden we de naam van de donateur tenzij u uitdrukkelijk bij de opmerkingen aangeeft dat u anoniem wenst te blijven. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om het pakket naar uzelf te laten verzenden en dat u dan vervolgens het pakket persoonlijk aan de leerkracht overhandigt.
Bestelt u het pakket s.v.p. zo spoedig mogelijk dan kunnen de scholen nog in april zaaien. We pakken al deze pakketten met vrijwilligers in dus het kost wat tijd om alles te verzenden. Ga ervan uit dat het pakket in de eerste of tweede week van april wordt geleverd als u uiterlijk in maart besteld.

U kunt HIER de pakketten bestellen.

 

DOCENTEN:

U kunt HIER de docentenhandleiding downloaden

 

 

Mini Agenda