Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

zondag, 23 december 2012 16:08

Aanmelden organisaties

Deelname:
Elke organisatie of groep kan zich aanmelden als deelnemer onder de voorwaarde dat men zich conformeert aan alle doelstellingen/uitgangspunten zoals staan vermeld in uitgangspunten Bijenlint. Tevens mag er geen commercieel belang in het geding zijn.

Aanmelding:
Alleen organisaties die voldoen aan alle bovenstaande eisen kunnen zich aanmelden via de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toelating op basis van genoemde criteria is ter beoordeling van de Bijenstichting.

Overige voorwaarden:

Dit platform is voor deelnemende organisaties o.a. bedoeld als kennisbank maar kan alleen functioneren als kennis wederzijds wordt gedeeld. Van deelnemende organisaties wordt dus verwacht dat zij niet alleen kennis vragen maar ook kennis en ervaring leveren.
Alle informatie die gedeeld wordt is openbare informatie, er kunnen dus geen eigendomsrechten worden geclaimd. Van de organisaties wordt verwacht dat ze daadwerkelijk activiteiten ontplooien.
Jaarlijks wordt gevraagd daar kort verslag van te doen. Als er geen informatie wordt verstrekt dan wordt ervan uitgegaan dat de activiteiten zijn gestopt. Dan stopt ook deelname aan het Bijenlint en worden de gegevens van de deelnemers verwijderd van de website. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat de informatie actueel blijft.
Elke organisatie ontplooit activiteiten vanuit eigen (financiële) middelen en eigen verantwoordelijkheid.


Communicatieuitingen:

Alleen organisaties die als deelnemer zijn geregistreerd mogen bij het maken van publiciteit gebruik maken van het logo en de naam Deelnemer Bijenlint. Van alle organisaties wordt verwacht dat ze bij publiciteit volgens de uitgangspunten van het Bijenlint communiceren en geen tegenstrijdige informatie verstrekken. Gebeurt dat wel dan behoudt de Bijenstichting het recht om deze organisatie te royeren.


Extra informatie/faciliteiten:
Na acceptatie als deelnemende organisatie krijgt u toegang tot een voor het publiek afgesloten deel van de website.
Hierin vindt u allerlei handleidingen, standaarddocumenten en tips die u kunt downloaden en gebruiken voor uw activiteiten. Daarnaast ontvangt u naast de publieke nieuwsbrief een extra nieuwsbrief met informatie over ontwikkelingen van het Bijenlint, de werkwijze website en nieuwe informatie.
Als de financiële middelen het toelaten en er behoefte aan is zal de Bijenstichting haar best doen om met enige regelmaat een bijeenkomst te organiseren voor deelnemers om informatie uit te wisselen, mogelijk in combinatie met een voor het publiek toegankelijk deel.
Ook trachten we te bereiken dat middels gezamenlijke (centrale) inkoop er kosten kunnen worden bespaard (drachtplanten).

 

Organisatie van het Bijenlint:
De Bijenstichting is de organisator en verantwoordelijke voor het platform Bijenlint. Een groep van vrijwilligers coördineert de activiteiten. Omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken heeft dat zijn beperkingen qua tijdsbesteding. Wij doen alle communicatie digitaal. Realiseert u zich dat er geen faciliteiten zijn als een secretariaat o.i.d. waar u rechtstreeks naar kunt bellen voor vragen of opmerkingen. Beantwoording van vragen via de mail trachten wij z.s.m. te beantwoorden maar wij kunnen daar geen garanties in responstijd geven.
Financiën:
Het Bijenlint is opgericht met een kleine subsidie en middelen van de Bijenstichting. Het financieel budget is gering, maar om laagdrempelig te werken wordt er van deelnemende organisaties geen financiële bijdrage geëist. Echter, we waarderen het erg als organisaties een financiële bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld door donateur te worden. We proberen ook acties te houden om geld in te zamelen, we vragen deelnemende organisaties dan om in hun omgeving deze acties onder de aandacht te brengen.
Van het Bijenlint wordt een aparte boekhouding bijgehouden als onderdeel van de totale boekhouding van de Bijenstichting. De Bijenstichting is een ANBI-erkend goed doel en ook aangesloten bij www.allegoededoelen.nl, www.goededoel.nl, www.geefsamen.nl en www.geefgratis.nl. Er worden officiële jaarverslagen gemaakt en verantwoording afgelegd over de financiën. Deze zijn door deelnemers en donateurs op te vragen.


Contactgegevens:
Bijenlint / Bijenstichting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Antwoordnummer 76702, 1767 ZB Kolhorn

Lees ook:

Lees 2764 keer Laatst aangepast op zaterdag, 29 december 2012 19:56

Mini Agenda